Datawolk - Het logo van Datawolk in het wit

Naar nieuwe hoogten met het succesvol project van Trudo Dakmaterialen

Een innovatief project mee uit de startblokken laten schieten? Daar deinzen we bij Datawolk niet voor terug. In 2023 klopte Wendy Gijsens, bestuurder van onder andere Multi-Renovatie, bij ons aan. Ze was op zoek naar een partner voor de ondersteuning van een beginnend initiatief omtrent dakmaterialen. We waren meteen enthousiast om onze krachten te bundelen en aan de slag te gaan.

Geautomatiseerd magazijn Trudo Dakmaterialen

Dit nieuwe project omvatte de opstart van een automatisch magazijn voor dakmaterialen, gelegen in het Haspengouwse Sint-Truiden. En dit onder de naam ‘Trudo Dakmaterialen’. Met een op maat gemaakte aanpak namen we de IT-infrastructuur van het opkomend bedrijf onder handen. Dit resulteerde in een automatisering die de inventaris tot in de puntjes beheert. Om het magazijn in optimale staat af te leveren, hebben we gebruik gemaakt van de Shuttle liften van Kardex. Het afgesloten opslagsysteem op basis van planken verzekert een vergrote capaciteit in een compacter formaat. Het resultaat? Een efficiënte opslagoplossing voor dakmaterialen en toebehoren.

De geleverde inspanningen hebben zijn vruchten afgeworpen. Op 8 januari 2024 vond de officiële opening van Trudo Dakmaterialen plaats. Met een warme tas koffie verwelkomden ze talloze klanten in hun gloednieuwe winkel. Mede dankzij het geautomatiseerde magazijn van Datawolk mogen we spreken van een succesvolle aftrap van dit project!  

Project Trudo Dakmaterialen